Disney

Canavar Yemek Süsleme Sanatı

Toplam Süre
2s 30d
Hazırlama Süresi
30d
Yemek Pişirme Zamanı
2s
Kişi sayısı
1

Miniğiniz için besleyici ve sanatsal bir öğün.

Zaman kadar eski bir öykünün büyüsünü, canavar yemek süsleme sanatıyla sofranıza getirin.

İhtiyacınız Olanlar
  • 500 g doğranmış dana eti
  • Yarım soğan
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dal biberiye
  • 1 tam buğday lavaş
  • 1 dilim jambon
  • 2 büyük patates
  • 30 g rendelenmiş mozzarella
  • 100 ml az yağlı süt
  • 150 g un
  • Bir damla siyah doğal gıda boyası
  • Bir damla mavi doğal gıda boyası
Nasıl Yapılır?
Adım 1 / 27
  • 1

    Siyah ve mavi krep yapmak için

    İki ayrı kaseye un dökün ve karışımın akışkan olması için yeteri kadar su ekleyin. Kalın krep hamuru kıvamına gelinceye kadar çırpın.

  • 2

    Bir kaseye bir damla siyah ve diğerine bir damla mavi boya ekleyip tamamen karışıncaya kadar çırpın.

  • 3

    Krep hamurunun bir tarafını iyice pişirin; rengin koyulaştığını göreceksiniz. Krepin pürüzsüz görünümünü bozacağından arkasını çevirmeyin.

  • 4

    Piştikten sonra ateşten alıp bir kağıt havlunun üzerine yerleştirin. Soğumaya bırakın.

  • 5

    Canavar'ı yapmak için

    Soğan, havuç ve kabağı ince ince doğrayın

  • 1

    Eti kavrulana kadar pişirmek için orta yüksek ateşteki derin bir tavaya biraz zeytin yağı ekleyin.

  • 2

    Soğan, havuç, kabak, sarımsak ve biberiyeyi ekleyip 5 dakika daha pişirin.

    Karışımın hizasına kadar su doldurun, tavanın kapağını kapatın ve düşük ateşte 2 saat boyunca veya et yumuşayana kadar pişirin.

  • 3

    Gözün temelini yapmak için bir kalıp kullanarak tam buğday lavaştan iki daire kesin. İrisleri yapmak için bir keçeli kalemin kapağını kullanarak mavi krepten iki küçük daireyi kesip çıkarın, daha sonra bunları göz temelinin üstüne yerleştirin.

  • 6

    Göz bebeklerini yapmak için bir pipet veya kalem kapağı kullanarak siyah krepten iki küçük daireyi kesip çıkarın, daha sonra bunları irislerin ortalarına yerleştirin.

  • 8

    Gözlerin parlak görünmesi için tam buğday lavaştan iki küçük kare keserek bunları göz bebeğinin sol üstüne yerleştirin.

  • 9

    Canavar’ın burnunu yapmak için tam buğday lavaştan bir V şekli kesin.

  • 10

    Canavar’ın alt dudağını yapmak için tam buğday lavaştan eğimli bir çizgi kesin. Bu, burnun 4 katı uzunluğunda olmalıdır.

  • 11

    Tam buğday lavaştan iki V şekli daha kesin, ancak bu sefer V şeklinin üst kısmını eğimli olarak kesin. Bunları alt göz kapağı olarak kullanacağız.

  • 12

    Tam buğday lavaştan iki tane diş kesip çıkarın

  • 13

    Burun kemiği için tam buğday lavaştan uzun bir beşgen şekil kesin.

  • 14

    Alt göz kapaklarını, burnu ve alt dudağı bir tost makinesine koyup kahverengi olana kadar pişirin.

  • 15

    Kulaklar için siyah krepten iki yarım ay şekli kesin.

  • 16

    Etiniz hazır olmadan yarım saat önce patatesleri kesip bir tencereye koyun ve su ekleyerek bir tutam tuz atın. Suyu kaynatın ve patatesler iyice pişene kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.

  • 17

    Patatesler piştikten sonra mozzarella ve az yağlı sütü ekleyin. Pürüzsüz olmaları için patatesleri ince bir elekten geçirin.

  • 18

    Piştikten sonra etleri iki çatal kullanarak parçalara ayırın.

  • 19

    CANAVAR’ı yapma vakti! Bir kaşık kullanarak etleri ters U şeklinde dizin. Kulaklar için her iki tarafa da iki kaşık et koyun. Bu aşamada şekil üzerinde fazla çalışmayın. Şekli daha sonra yeniden verebileceksiniz.

  • 20

    U’nun ortasını patates püresiyle doldurup gözleri patates püresiyle etin birleştiği yere koyun.

  • 22

    Burun kemiğini gözlerin arasına yerleştirin. Burun deliklerini kemiğin altına koyun

  • 24

    İnce bir dilim jambon keserek burun deliklerinin altına yerleştirin

  • 25

    Gözleri, boynuzları ve kulakları ekleyin

  • 26 (2)

    Jambonun her iki ucuna da birer diş koyun ve alt dudağı jambonun altına yerleştirin.

  • 27

    Biraz daha besin değeri eklemek için bir sebzeyi harf şeklinde keserek çocuğunuzun adını yazın. Sebzeden yaptığınız harfleri tabağa yerleştirin

Talimatları yazdırın